Nya regler för matfilm
Den första juli i år trädde nya föreskrifter i kraft som rör användningen av sträckfilm av PVC, som används till förpackningar av matvaror. De ledande producenterna uppfyller nu kraven, rapporterar branschorganisationen EPFMA.
Plastics Films, Global Plastics International, Pliant Film Products och
Kram har nu genomfört de nya föreskrifterna, rapporterar nyhetsbrevet
Aktuellt om PVC. Enligt EPFMA, som är den europeiska föreningen för
plastfilmstillverkare, står de fyra medlemmarna för mer än 70 procent
av den europeiska marknaden.
De fyra stora medlemmarna har beslutat att bara
leverera PVC-film enligt ett fastställt migrationvärde, som är 3 mg per
dm2 film. Värdet gäller den vanligaste mjukgöraren DEHA, som är den som
används för att mjukgöra PVC för livsmedelskontakt.
EPFMA:s medlemmar har förbundit sig att inte använda
ftalater som mjukgörare av PVC-film för livsmedel. Istället används
DEHA och DOA.