23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Plastforum
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Nya regler för matfilm

Den första juli i år trädde nya föreskrifter i kraft som rör användningen av sträckfilm av PVC, som används till förpackningar av matvaror. De ledande producenterna uppfyller nu kraven, rapporterar branschorganisationen EPFMA.

De fyra största tillverkarna av PVC-baserad plastfilm i Europa, LinPac

Plastics Films, Global Plastics International, Pliant Film Products och

Kram har nu genomfört de nya föreskrifterna, rapporterar nyhetsbrevet

Aktuellt om PVC. Enligt EPFMA, som är den europeiska föreningen för

plastfilmstillverkare, står de fyra medlemmarna för mer än 70 procent

av den europeiska marknaden.

De fyra stora medlemmarna har beslutat att bara

leverera PVC-film enligt ett fastställt migrationvärde, som är 3 mg per

dm2 film. Värdet gäller den vanligaste mjukgöraren DEHA, som är den som

används för att mjukgöra PVC för livsmedelskontakt.

EPFMA:s medlemmar har förbundit sig att inte använda

ftalater som mjukgörare av PVC-film för livsmedel. Istället används

DEHA och DOA.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.141|instance-web03