23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Plastforum
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Bagerikoncern byter papper mot plast

Den internationella bageri- och konditorikoncernen Bakels börjar successivt att byta ut sina förpackningar för torra bageriprodukter. Redan idag packas till exempel brödkoncentrat, mjukgörare och choklad i säckar av polyeten istället för i papperssäckar. Inom kort kommer hela sortimentet för torra produkter att packas i de nya säckarna.VD:n för det svenska dotterbolaget Nordbakels, Michael Ohlson, ser klara fördelar med den nya förpackningen: ”Att säcken kan förslutas säkrare underlättar naturligtvis arbetet i vår egen fabrik och vid transporten. Innehållet påverkas och åldras minimalt, eftersom ingen luft tränger in i säcken under transport. Men det är våra kunder som kommer att märka de största fördelarna. Vår nya, tåligare polyetensäck är tätare och dammar därmed mindre. I praktiken betyder detta färre partiklar i luften och bättre arbetsmiljö i bageriet och konditoriet”, säger han i ett pressmeddelande.Vissa av de g

BREAKING
{{ article.headline }}
0.096