23948sdkhjf

Sumitomo avyttrar slutdel till Zeon i gemensamt samriskbolag

Zeon Corporation har undertecknat en avsiktsförklaring om att förvärva de återstående 40 procenten av aktierna av Sumitomo Chemical, i det gemensamma samriskbolaget ZS Elastomers Co.

Affären beräknas vara avslutad i september 2024, varefter ZS kommer att upplösas, enligt Zeon.

ZS Elastomers Co bildades för att konsolidera de båda företagens verksamheter för styrenbutadiengummi (S-SBR) under 2017. 

I ett uttalande tillägger Zeon:

– På grund av förändringar i affärsmiljön har både Zeon och Sumitomo Chemical gått med på att lösa upp det gemensamma företaget ZSE, och beslutat att driva verksamheten självständigt.

Från september 2024 kommer Zeon Corporation att äga 100 procent av aktierna i ZS Elastomers Co. I slutet av mars 2024 hade ZS Elastomers Co. tillgångar på totalt 12,4 miljarder yen (cirka 7,57 miljarder kronor) och ett nettoresultat på 442 miljoner ¥ (cirka 270 miljoner kronor).

S-SBR används bland annat vid tillverkning av bränsleeffektiva däck. Genom att kombinera Zeon och Sumitomo Chemicals tekniska expertis hade ZS Elastomers vid den tiden sagt att företaget skulle stärka S-SBR-verksamheten genom att utveckla nya produkter för att möta kundernas behov, förbättra kostnadskonkurrenskraften och säkra en stabil produktförsörjning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094