23948sdkhjf

Effektivt rengöringsgranulat med biobaserat inslag

Granula Polymer GmbH, tillverkare av patenterade, färdiga rengöringsgranulat för plastbearbetare har ingått ett partneravtal med Albis GmbH.

Eva-Maria Langhammer, vd för det familjeägda företaget, säger att efterfrågan på rengörande granulat ökat. Granula Polymer har tillverkat sitt egna varumärke GranaClean sedan 2021.

Granula Polymer erbjuder färdiga rengöringsgranulat som, till skillnad från rengöringskoncentrat eller flytande rengöringsmedel, inte behöver blandas eller på annat sätt förberedas för användning. Rengöringsgranulaten kan integreras sömlöst i formsprutningsprocessen. De är lätta att dispensera och tar, tack vare granulatens expanderande funktion, grundligt bort rester med liten materialåtgång.

– Detta gör det enkelt för plastbearbetare att rengöra sina dubbelskruvsextrudrar, formsprutningsmaskiner eller annan utrustning, säger Langhammer.

Vid sidan av universalrengöringsmedlet GranaClean UNI har företaget även specialprodukterna Grana-Clean TPE/TPU och GranaClean Clear. Den senare består av 80 procent biobaserade ingredienser och kan enkelt användas som drop-in-lösning till GranaClean UNI.

Under 2024 kommer företaget att utöka sin portfölj med ett nytt granulat för rengöring av maskiner som bearbetar plast med slipande ingredienser som glasfiber. Dessutom kommer en produkt designad för temperaturer under 160 grader att introduceras.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112