23948sdkhjf

Första MDO-filmen av PE på endast 1,8 my är här

Reifenhäuser Blown Film har producerat, det de uppger vara, världens första MDO- film av polyeten, med tjocklek på endast 18 mikrometer. Filmen uppfyller eller överträffar alla tidigare marknadsstandarder vad gäller mekaniska egenskaper, utseende och vidarebearbetning, uppger Reifenhäuser.

Filmen är producerad på tillverkarens filmblåsningslinjer med patenterad EVO Ultra Stretch MDO-teknologi, utvecklad och testad i samarbete med råvarutillverkaren LG Chem och tryckjätten Bobst.

Den 18 mikron, tunna filmen, är helt återvinningsbar och tillverkad med monomaterialstruktur, vilket gör den mer ekonomisk.

Enligt Reifenhäuser har maskinbyggare och tillverkare under en tid, strävat efter att inte använda mer material i helt återvinningsbara PE-lösningar än i konventionella PET-PE-laminat. Detta har de således nu lyckats med.

Med en elasticitetsmodul (MD) som överstiger 1 400 MPa och en elasticitetsmodul (TD) som överstiger 1 100 MPa, uppnår MDO-PE-filmen på 18 mikron, den nuvarande marknadsstandarden för sträckta PE-filmer. Tryckta prover av den nya 18 mikron MDO-PE-filmen, premiärvisas på Drupa 2024 från 28 maj till 7 juni i Bobst monter.

Förtydligande maskinbegrepp

MDO - Machine-direction orientation (Maskinriktiningsorienterade), och betyder att en polymerfilm värms till en temperatur något under dess smältpunkt och sträcks i en speciell orientering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.516