23948sdkhjf

Omya: “Växer med återvunna mineraler”

-Vi känner inte av någon lågkonjunktur, den har vi motarbetat genom att jobba hårdare, säger Magnus Lindsjö och Paolo Zia och ler, när vi träffar dem i Omya:s monter på Elmia Polymer.

Det schweiziska industriföretaget Omya AG tillverkar produkter av kalk, huvudsakligen fyllnadsmedel och pigment från kalciumkarbonat och dolomit, samt specialkemikalier. Sedan länge arbetar det med hållbarhet och återvinning.

De senaste tio året har Omya exempelvis haft egen kompoundering av återvunnen teknisk plast (PIR) med återvunna mineraler, i Italien och Tyskland. Materialen distribueras bland annat i Norden.

De återvunna mineralerna är kalciumkarbonat och är spillet som blir när nyvara bryts i gruvor, och som Omya sedan förädlar.

– Vi har tillverkat kompound med återvunna mineraler i tio år, men fokuseringen på detta har ökat de senaste två åren, säger Magnus Lindsjö, försäljningschef, Polymerer Norr.

– Detta är ett område som vi växer mycket inom, säger Paolo Zia, försäljningschef för affärsområde Polymerer, i norra Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094