23948sdkhjf

Marstrom investerar i CNC: Öppnar upp för nytt segment

Italienska Belotti och dess svenska återförsäljare KH Produktionsteknik har sålt en maskin av modellen Vega till Marstrom Composite AB.

Maskinen är en 20 meter lång höghastighets-, CNC-, och portalbearbetningsmaskin, utrustad med ett printeraggregat för storskaliga projekt. Maskinen är den första som Belotti sålt i Skandinavien.

Marstrom tillverkar bland annat master och bommar samt produkter inom flyg, industri, fordon, försvar och medicinteknik. Men maskinen som Marstrom nu investerat i öppnar för nya marknadssegment för företaget, som idag har ett 40-tal anställda.

– Vi kommer att kunna tillverka våra egna verktyg och bli än mer konkurrenskraftiga. Vi kan få allt tillverkat här i Västervik, säger företagets vd Fredrik Lindblom.

Den nya maskinen från Belotti levereras i slutet av året och väntas vara driftsklar i början av 2025. Kopplat till maskininvesteringen kommer Marstrom även att bygga en ny produktionshall om 1 000 kvadratmeter.

– Det här är en stor satsning som vi gör. Maskinen kommer placeras i en helt ny hall och utöka vår allmänna förmåga, säger Fredrik Lindblom.

Källa: MI text & form.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129