23948sdkhjf

Brett utbud av extruderingslinjer för kabelskyddsrör

Battenfeld-cincinnati har en rad extruderlinjer för så kallade mikro- och multiduktrör, vilka framför allt används för fiberoptiska kablar.

Processtekniken möjliggör en hög precision speciellt vid höga produktionshastigheter. För att bearbeta råvarorna erbjuder Battenfeld-cincinnati möjligheten att välja en rad olika extruderkombinationer med enkelskruvsextrudrar som uniEX och solEX. 

Ett stort urval av skräddarsydda processenheter med individuella skruvkonstruktioner och slitskyddsalternativ finns, vilka säkerställer goda smältkvaliteter, lång livslängd och låg energiförbrukning. Den nyligen reviderade extruderserien coEX II är speciellt designad för produktion av funktionella skikt och färgade stripes.

Den senaste generationen av helix II VSI rörverktygsserien säkerställer förbättrad skiktfördelning och en smidig produktionsprocess. Avlagringar i verktyget undviks och materialuppehållstider och färgbytestider reduceras. Särskilt snabba inline-ändringar av bandgeometrier och färger gör att rörtillverkare kan förenkla sin produktionsplanering. Tillverkning av enskikts- eller flerskiktsrör, såväl som rör med slät eller korrugerad inre yta, är också möjlig. Genom att använda en valfri mass-gapjustering kan producenter undvika negativ yttre påverkan på rörkvaliteten under den pågående processen.

Genom att använda vattenkylda verktygsinsats förhindras fastsättning mellan de enskilda kabelskyddsrören och det vanligtvis mycket tunna mantelskiktet, vid extruderingsprocessen.

Vid tillverkning av mikroduktrör används bland annat helbadskylsektioner, rörtorksystem speciellt utvecklade för höghastighetsextrudering och moderna dragskåp.

En annan nyhet är BCtouch UX-maskinstyrningen, som är redo för Industry 4.0-applikationer med en integrerad OPC UA-server.

Den 19-tums pekskärmen gör det möjligt att lägga in alla relevanta processparametrar på ett ögonblick. Maskinstyrningen erbjuder ett brett utbud av alternativ för att anpassa användargränssnittet, så att varje systemoperatör har exakt den information och inställningsmöjligheter som de behöver.

I Sverige representeras företaget av Battenfeld Sverige AB.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078