23948sdkhjf

Liten lasersvets för termoplaster

Solectro AB lanserar nykomlingen EvoWeld Mini.

Svetsen är ett nytt inslag i Evoweld-serien som är utvecklat och anpassat för bearbetning av små serier som prototyper eller montage av låga kvantiteter.

Enligt Solectro har EvoWeld Mini allt som behövs för lasersvetsning. Den följer dessutom laserklass 1, vilket innebär att man inte behöver någon skyddsutrustning under drift. Alla viktiga komponenter ingår i grundversionen och integrerat i systemets chassi finns lasern inklusive kylning, strålformning och strålstyrning samt de nödvändiga styrkomponenterna.

Systemets svetskonturer programmeras och anpassas med hjälp av programvaran EvoLaP. Den kan användas inom många olika områden där man behöver utföra laserplastsvetsning som exempelvis inom automobil, elektronik, medicin och försvarsindustrin.

För den oinvigde är laserplastsvetsning en metod för att sammanfoga två eller flera termoplastkomponenter. När plaster sammanfogas genom lasersvetsning passerar laserstrålen genom den övre delen för att sedan överföra energin till den nedre delen. För att detta skall fungera måste den övre delen vara lasergenomsläpplig och den undre vara laserabsorberande. Ett måttligt klämtryck säkerställer en tillförlitlig värmeledning mellan de två komponenterna som skall sammanfogas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079