23948sdkhjf

Ecorub förväntar sig snabb tillväxt under 2024

Miljöteknikbolaget Ecorub ökade omsättningen och minskade förlusten i Q4 2023.

Företaget förväntar sig en fortsatt snabb tillväxt under 2024.

Arbetet med att minska förlusterna och fokusera verksamheten präglade 4:e kvartalet, skriver bolaget.
Omsättningen steg 62,5 procent till 2,6 miljoner kronor (1,6).
Rörelseresultatet blev -2,8 miljoner kronor (-4,0). Resultatet före och efter skatt var -2,8 miljoner kronor (-4,7).

– Vi avslutar året på samma sätt som vi startade det, med en stark ökning av nettoomsättning om 61 procent i fjärde kvartalet. Detta summerar även ett rekordstarkt helår med en ökning i omsättning om hela 255 procent jämfört med föregående år, uppger tillförordnade vd Anders Färnlöf.

– Fjärde kvartalet präglades starkt av arbetet med att etablera oss som marknadens förstahandsval för återvunna kvalitetsmaterial och ökad materialförsäljning. Vi har många nya kunder i Europa som köpt mindre mängder av våra mjuka plaster (EcoTPE) och våra 3D-printmaterial.

Den europeiska marknaden för plast och gummimaterial utvecklas fortsatt starkt, skriver Ecorub och uppger att man är konkurrenskraftiga.
Arbetet kommer framöver att i ökande grad inriktas mot försäljningstillväxt inom affärsområdet för återvunna kvalitetsmaterial och kommersialisering av dessa. Affärsfokus blir därmed enklare, tydligare, mindre fragmenterat och med möjlighet till väsentligt bättre lönsamhet, menar Ecorub.

Färnlöf ser positivt på det nya året.

– Ett år där vi förväntar oss fortsatt snabb tillväxt och efterlängtade genombrott för våra egna material inom materialmarknaden inom Norden och i Europa, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078