23948sdkhjf

Porsche i lego byggd av robotar ska locka

Robottillverkaren Kuka GmbH släppte nyligen en ny generation autonoma mobila robotar och mobila robotar med en robotarm monterad på plattformen. I sin monter på Elmia Automation kommer Kuka Nordic att ha några av dessa på plats.

På plats finns även den kollaborativa roboten, LBR iisy, och nya KR Fortec som klarar bärlaster upp till 800 kilo. Två lego-robotar visar vad de – i kombination med smart mjukvara – klarar av: gemensamt ska de bygga en Lego-modell av en Porsche, i förminskad skala.

– Något spännande på temat AI kommer vi också att kunna visa upp, men mer avslöjar vi inte just nu, säger Micael Amandusson, channel manager för Kuka Nordic.

Micael Amandusson säger i ett pressmeddelande att tillverkarens försäljning fått en stark skjuts de senaste åren då pandemin satte fokus på svagheten med långa och krångliga leveranskedjor, vilket fick automatiseringen att ta ny fart.

– Inte minst i Sverige, där det blivit ett medel för att kunna hålla kvar produktionen i närområdet, säger Micael Amandusson.

Kuka:s nya generation av AMR:er (Autonomous Mobile Robots) och KMR:er (Kuka Mobile Robot – en AMR med en robotarm monterad på plattformen) är mer energieffektiva och går att ladda induktivt medan de arbetar, vilket ger en driftstid på upp till 24 timmar om dygnet.

I pressmeddelandet skriver robottillverkaren även att företaget satsat på att ta fram smarta mjukvaror som både ökar effektiviteten och som är enklare att använda utan avancerade kunskaper i programmering.

– På mässan kommer vi även att tala om det vi kallar den digitala resan. Exempelvis att du med vår mjukvara Kuka.sim kan simulera en hel automatiseringslina i din laptop, med specifika robotar och annan automationsutrustning som interagerar.

Monter D01:32

Artikeln är en del av vårt tema om Produktionsmässor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109