23948sdkhjf

Emulgeringsmedel ett minne blott: Nu kommer vattenbaserat och  snabbhärdande

Japanska Shin-Etsu Chemical säger sig ha utvecklat branschens första silikonharts som inte använder emulgeringsmedel. Det vattenbaserade, snabbhärdande silikonhartset går under beteckningen KRW-6000.

Silikonhartser används i applikationer som färger och beläggningar för dess prestanda med avseende på väderbeständighet och värmebeständighet. Konventionella vattenburna silikonhartser använder emulgeringsmedel. Jämfört med organiska lösningsmedelsbaserade silikonhartser tenderar de produkter där emulgeringsmedel tillsätts att ha sämre filmegenskaper. KRW-6000-serien använder inga emulgeringsmedel och har därför utmärkta filmegenskaper och härdar snabbt vid uppvärmning.

De huvudsakliga fördelarna med den nyutvecklade silikonhartsserie är att det är emulgeringsmedelsfritt. Efter härdning skapas en oorganisk silikonfilm, som ger utmärkt hållbarhet och väderbeständighet på lång sikt.

En annan fördel är att den inte innehålla organiska lösningsmedel och bidrar därmed till en VOC-fri produkt. Den härdar snabbt och vid låga temperaturer och bildar en film utan klibbighet, vilket gör det lätt att arbeta med. Härdningsprocessen fortskrider vid rumstemperatur, samt att dess härdning kan accelereras genom att värma upp den till 80-150C i några minuter.

Sist men inte minst så bildar den en film med hög hårdhet. Det finns också kvaliteter för högre flexibla beläggningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078