23948sdkhjf

Gummitillsatser för hållbar däckproduktion

Specialkemikalieföretaget Lanxess presenterar sitt utbud av tillsatser för däckindustrin på mässan Tyre Technology Expo 2024 i Hannover, Tyskland. Från den 19 till 21 mars visar företaget hur däcktillverkare kan minska sitt fotavtryck under produktionen såväl som slutproduktens.

För att uppfylla däcktillverkarnas hållbarhetsmål, det vill säga att producera helt "gröna" däck till 2050, har Lanxess tagit fram ett hållbart antinedbrytningsmedlet för gummiblandningar. Över 50 procent av innehållet i tillsatsen TMQ baseras på hållbara råvaror. När det gäller TMQ visar ISCC Plus-certifiering att kriterierna för tillförlitlig balansering är uppfyllda och korrekt tillämpade. 

Anläggningen vid produktionsanläggningen i Brunsbuettel, där Lanxess tillverkar antinedbrytningsmedlet, ska certifieras under år 2024. Det innebär att däcktillverkare kan använda den hållbara TMQ-varianten, vilken är helt likvärdig med sin konventionella motsvarighet vad gäller dess egenskaper, utan behov av nytt godkännande.

Antidegraderingsmedel är kemikalier som skyddar vulkanisaten från skadlig yttre påverkan. De motverkar nedbrytningsprocesser orsakade av syre eller värme som förändrar vulkanisatens egenskaper. Med tiden kan processer som depolymerisation, utmattning, sprödhet, sprickbildning och till och med sönderdelning inträffa, vilket resulterar i grundläggande skador på däcket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109