23948sdkhjf

Danska Expo-Net bygger energieffektivt lager

Expo-Net Danmark A/S har investerat i ett toppmodernt, energieffektivt centrallager som avger låga koldioxidutsläpp vid företagets produktionsanläggning i Hjørring, Danmark. Lagret planeras att tas i drift senare i år.

Det nya centrallagret på 3 300 kvadratmeter ska inrymma råvaror och färdiga varor, allt under ett tak. Markförberedelserna för bygget har redan påbörjats. 

Expo-Net har utvecklat och tillverkat termoplastiska nät-, mesh- och filtreringsprodukter sedan 1959. Produktsortimentet, som säljs globalt, är tillverkat av 100 procent återvinningsbara polyeten- och polypropenkvaliteter. Expo-Nets produkter används i en mängd olika applikationer, som processhjälpmedel för vakuuminfusion av vindgeneratorers rotorblad och andra stora fiberförstärkta polymera kompositdelar-

Det nya centrallagret kommer att förbättra materialhanteringen och den övergripande effektiviteten på anläggningen.

– Vi planerar att använda det frigjorda utrymmet för att öka Expo-Nets slanka produktionskapacitet genom att flytta ett antal av våra befintliga extruderingslinjer och uppgradera äldre linjer. Detta kommer att förbättra vår produktionseffektivitet ytterligare och förbereda verksamheten för framtida expansion, säger Expo-Nets vd Lars Klinkby.

Lagret kommer att ytterligare bidra till att minska Hjørring-anläggningens koldioxidavtryck med mindre rörelse av material runt sajten. Byggnaden kommer att konstrueras och specificeras för att vara en mycket energieffektiv lågkoldioxidanläggning. 

Källa: Reinforced Plastics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078