23948sdkhjf

Del 1 av 8: Trenderna talar sitt tydliga språk

Företagsledare från sju tillverkare/återförsäljare av robotik, delar med sig av sina åsikter om de hetaste trenderna inom automation att hålla utkik efter under 2024, sett så väl till hård- och mjukvara som energieffektivitet.

Vi har pratat med sju experter inom automationsteknik och robotik. Någon anser att dagens robotar inte längre är lika dyra, komplicerade och oflexibla, som för 10 år sedan. Med intåget av smarta funktioner som integrerade visionsystem och energireduktionsfunktioner i realtid, hjälper de tillverkare att effektivisera sin verksamhet, öka sin produktivitet och täppa till arbetsgapet bättre än någonsin tidigare.

Den tydligaste röda tråden är dock att användningen av AI ökar och kommer att öka. Energieffektivitet har kommit högre upp på dagordningen samt att allt fler företag som är intresserade av att automatisera i högre grad än tidigare på strömförbrukningen på de olika robotarna eller maskinerna som köps in, är också en uppenbar trend.

Enighet råder även kring att samspelet mellan robot och människa ökat och kommer att öka, vilket kommer öppna upp för nya användningsområden inom industrin i framtiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078