23948sdkhjf

Avhopparen utökar sin biobaserade epoxiportfölj

Syensqo, tidigare en del av Solvay Group, har tagit fram en ny version av sitt flaggskeppsmaterial MTM 49-3. Den officiella lanseringen sker vid JEC World 2024 (5 till 7 mars), i Paris, Frankrike.

Materialet är en epoxi-prepreg som innehåller 30 procent biobaserade monomerer. Den nya produktvarianten kompletterar portföljen av företagets avancerade prepregs och lämpar sig för tillverkning av strukturella fordonsapplikationer som karosspaneler, chassikomponenter och spoilers.

– Vår nya biobaserade MTM 49-3 kommer att hjälpa OEM:s och Tier:s att minska fossil utarmning och uppfylla sina koldioxidneutralitetsmål, samtidigt som den säkerställer samma höga nivåer av kvalitet, bearbetbarhet och mekanisk prestanda som sin ursprungliga motsvarighet, säger Greg Kelly, chef för kompositavdelningen på Syensqo.

Precis som det befintliga materialet har Syensqos nya biobaserade MTM 49-3 en torr glasövergångstemperatur (Tg) på 190°C. Den uppges uppvisa förbättrad seghet för överlägsen slagtålighet jämfört med konkurrerande härdplaster. Tack vare dess höga hållfasthet-till-vikt-förhållande kan den ge komponentmassbesparingar på upp till 40 procent jämfört med metaller. 

Produkten är kompatibel med autoklav- och pressomvandlingsprocesser och uppnår härdning vid 135°C inom 60 minuter. Den är fri från cancerframkallande ämnen, mutagener eller reproduktionstoxiner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079