23948sdkhjf

Urpremiär för ny maskinmodell från Arburg på NPE

På den nordamerikanska mässan, den 6 till 10 maj i Orlando USA, presenterar Arburg en världsnyhet i form av eldrivna formsprutningsmaskinen 720 E Golden Electric.

– Att vi har världspremiär för den nya elektriska maskinen på NPE 2024 återspeglar den amerikanska marknadens stora betydelse för Arburg, vår ledande position i USA och expansionen av vår internationella verksamhet, säger Gerhard Böhm, försäljningschef för Arburg GmbH.

Martin Baumann, vd för Arburg Inc. i USA, säger att nya Allrounder 720 E Golden Electric kommer bli extremt intressant för den amerikanska marknaden.

Formsprutningsmaskinen 720 E Golden Electric med 280 ton låskraft har en elektrisk precision och processtabilitet och erbjuder hög komponentkvalitet med snabb tillgänglighet. Den har ett litet fotavtryck för sin klass. Den är lämplig för ett brett utbud av plastdelar och med cykeltider på cirka 15 sekunder. Den elektriska maskinen kan automatiseras med alla Arburgs robotsystem – inklusive sexaxliga robotar.

Vid sidan av den nya 280 tonsmaskinen demonstrerar Arburg mångfalden av sin maskinpark med att totalt visa 13 olika formsprutningsstationer, varav sju finns i företagets egen monter.

På mässan är alla formsprutningsmaskinerna kopplade till Arburg ALS huvuddatorsystem via OPC UA-gränssnitt. Med denna centrala MES kan hela plastdetaljsproduktionen planeras och styras digitalt och all relevant information kan spåras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097