23948sdkhjf

Biobaserad PA tar plats i våra extremsporters utrustning

De senaste åren har turskidåkning och offpiståkning ökat i popularitet och etablerat sig som nya trendsporter. För den här typen av extremsporter erbjuder EMS-Grivory sedan länge ett brett utbud av sina specialkvaliteter Grilamid PA12. Nu presenterar även materialtillverkaren ett antal skräddarsydda PA610-produkter, för denna speciella nischmarknad.

De två delvis biobaserade PA610-produkterna Grilamid 2S XE 10901 natural (hög flexibilitet) och 2S XE 11364 natural (medium flexibilitet) används redan nu av tillverkare av speciella pjäxor för touring eller bergsbestigning. I likhet med PA12 har båda produkterna exceptionellt låga densiteter samt tilltalande ytkvalitet, skriver EMS. De är lätta att bearbeta och kan färgas efter önskemål för applikationer inom sport/fritidssegmentet.

I likhet med PA12 styvnar inte de nya Grilamid 2S-produkterna vid låga temperaturer, som till exempel är fallet med polyuretaner. Detta ökar användarkomforten och säkerheten.

För realisering av mycket styva och höghållfasta funktionsdelar inom samma applikationsområde kan kunderna även använda Grilamid 2S FE 16182 antracite, en PA610 formsprutningskvalitet med 30 procent långa kolfibrer. Denna produkt är också den första delvis biobaserade i tillverkarens sortiment av långfibriga termoplaster (LFT). EMS har även en helt biobaserad PA1010.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.487