23948sdkhjf

Röhm bildar nya bolaget Polyvantis

I slutet av november 2023 slog Röhm samman produktområdena Acrylic Products and Functional Forms, och bildade Polyvantis. Målet med sammanslagningen är att skapa en ledande global aktör för högkvalitativa akryl- och polykarbonatfilmer samt -ark.

Bolaget, vilket kommer lanseras först under Q2 2024, har redan utsett sin styrelse, vilken kommer att bestå av chefer från båda företagen med en erfaren ny ekonomidirektör om kompletterar teamet. Styrelsen kommer att ha totalt tre funktioner.

Sandeep Dhawan kommer att vara ansvarig för den operativa verksamheten som utsedd vd för det nygrundade bolaget Polyvantis. Dhawan är för närvarande chef för Sabic:s segment Functional Forms. Rollen som ekonomidirektör kommer att tas av Peter Stubbe, som senast kommer från kemiföretaget HCS Group.

För att leda integrationen av de två företagen och definiera den strategiska inriktningen kommer Wolfgang Pöffel, som för närvarande är ansvarig för strategi på Röhm och som har många års erfarenhet av operativ och strategisk ledning inom metakrylatsektorn, att ta på sig denna roll.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141