23948sdkhjf

Ny generation doserare: Lanseras i Europa före sommaren

MDS är en ny generation volymetriska matare från nederländska Movacolor B.V. Doseringslösningen kan hantera en mängd olika material, från granulat till mikrogranulat och friflytande pulver upp till 70 grader Celsius.

Mataren har en effektiv stegmotor, ett styvt doseringshus, en behållare i rostfritt stål och ett robust halsstycke. Optimal blandningshomogenitet uppnås genom inline-dosering med en centraliserad insats i halsstycket.

Samtliga doseringsverktyg från Movacolors produktsortiment MDS Balance kommer finnas tillgängliga även för MDS Volumetric Feeder. Stegmotorn och urvalet av doseringsverktyg erbjuder ett varvtalsområde från 0,1 till 200 varv/minut och en kapacitet att dosera upp till 72 kg/h.

Den har en nyutvecklad 4,3 tum pekskärm med VoluTouch-styrenhet, vilken kan hantera upp till två enheter och är utrustad med intuitiva funktioner som enkel recepthantering. Ett trådlöst webbgränssnitt möjliggör data- och receptöverföring.

Mataren lanserades i Asien-Stillahavsområdet i slutet av januari och kommer att introduceras på den nord- och latinamerikanska marknaden i maj, i samband med NPE. Därefter kommer den lanseras i Europa.

I Sverige representeras Movacolor av Labotek Nordic AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063