23948sdkhjf

En 100-åring som är högst vital och levande

Hasco GmbH har varit en pionjär inom formtillverkning i 100 år. Festen, vilken på olika sätt kommer pågå hela året och inleddes den 24 januari med en konferens för internationell fackpress.

Företagets vd, sedan 15 år, Christoph Ehrlich berättade tillsammans med dess marknads- och försäljningschef om företaget som har för avsikt att fortsätta sätta innovativa milstolpar för industrin i framtiden.

Presskonferensens moderator Nadja Clever sa att Hascos historia började 1924. Då grundades företaget av Hugo Hasenclever som tillverkade de första verktygen för att bearbeta det då ännu nya materialet bakelit i en källarverkstad i Lüdenscheid.

Hans son, Rolf Hasenclever, tog senare över bolaget. Sonen Hasenclever uppfann standardkomponentsystemet och ansökte om patent 1960. Hans idé revolutionerade marknaden och var en milstolpe som banade väg från en ren hantverksverksamhet till ett globalt företag.

Hasco finns idag närvarande i mer än 35 länder med egen personal.

Moderatorn frågade Christoph Ehrlich om framtiden.

– Hasco kommer att hålla sig till de valda reglerna, sa han.

Företagets försäljnings- och marknadschef sa att Hasco idag kan erbjuda flera digitala lösningar som lot-check i verktyget och annan intelligens dess komponenter.

Moderatorn frågade även. Vilken Hascos viktigaste milstolpe är genom dess 100-åriga historia.

– Det är utan tvekan standardiseringen av vårt komponentsystem för att göra allt lättare för designers, verktygstillverkare och formsprutare, sa Ehrlich.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079