23948sdkhjf

Kautex Maschinenbau får ny ägare

Kinesiska Jwell Machinery tar över Kautex Maschinenbau, som återuppstår under nytt namn.

Tillverkaren av extruderingsformblåsningsmaskiner, Kautex Maschinenbau GmbH, har haft det tufft de senaste fem åren. I augusti 2023 rapporterades det att den tyska tillverkaren förklarat sin sajt vid huvudkontoret i Bonn, Tyskland, i konkurs. 

I ett pressmeddelande framgår det nu att hela Kautex Maschinenbau sålt till den kinesiska Jwell Machinery. Förvärvet effektuerades den 1 januari 2024. Det förvärvade bolaget byter i samband med förvärvet namn till Kautex Maschinenbau System GmbH, men kommer även fortsatt att vara ett oberoende företag inom Jwell Group. Förvärvssumman har parterna tagit beslut om att inte delge.

Läs om konkursen i augusti 2023:

Enligt villkoren för transaktionen tar Jwell Machinery över 50 procent av de anställda på Kautex huvudkontor i Bonn, som fortsatt kommer att fungera både som huvudkontor och som produktionsanläggning. De återstående 50 procenten av personalen på den tyska anläggningen har anställts av ett nytt företag. All personal som arbetar vid andra Kautex-sajter kommer få fortsatt anställning vid det nyinrättade Kautex-bolaget. 100 % av de som arbetar på alla andra platser.

Jwell Machinery

  • Jwell Machinery Co Ltd är en stor kinesisk aktör och tillverkare av extruderingsmaskiner för olika industrier. 
  • Förutom flera fabriker i Kina har Jwell utökat antalet utomeuropeiska fabriker till tre genom denna transaktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078