23948sdkhjf

Två extruderjättar blir en: "Ett intressant och kompletterande förvärv"

Extrudertillverkaren Davis-Standard har förvärvat Extrusion Technology Group (ETG) från den holländska investeraren Nimbus. Villkoren för transaktionen avslöjas inte.

Davis-Standard tillverkar och betjänar framförallt den globala infrastrukturen och förpackningsslutmarknaden med extruderingsutrustning och konverteringssystem.

ETG är å sin sida en väletablerad tillverkare av extruderingsutrustning, verktyg och stansar mot den globala rör-, profil-, film- och plåtindustrin.

Företagets verksamhet sträcker sig över Europa, USA och Asien och inkluderar sedan länge etablerade varumärken som Battenfeld-Cincinnati, Exelliq (tidigare känd som Greiner Extrusion) och Simplas.

Giovanni Spitale, vd för Davis-Standard, säger i ett pressmeddelande att förvärvet av ETG i hög grad kommer att komplettera och diversifiera Davis-Standard som snabbväxande företag, och tillåta bolaget att tillhandahålla en bredare och djupare produktportfölj till kunderna.

ETG kommer agera som ett fristående segment och kommer att betjäna sin bas av kunder med ytterligare stöd och kapacitet från den bredare Davis-Standard-plattformen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078