23948sdkhjf

Jättarnas jätte: Formsprutningsmaskin med låskraft på 8800 ton

Med en låskraft på 88 000 kN och insprutningsvolym på 134 000 kubikcentimeter är servohydrauliska tvåplattsmaskinen Haitian Jupiter Series en milstolpe i utvecklingen av gigantiska formsprutningsmaskiner. Bakom maskinen står kinesiska Haitian Plastics Machinery som utvecklat och tillverkat den på beställning av det franska företaget Belli SAS. Maskinen, JU88000, stod redo för leverans i oktober 2023.

Kunden utvecklar och producerar plastartiklar för hem & trädgård, fritid och miljö. Sedan tidigare har kunden en tvåplattsmaskin med en låskraft på 3300 ton, även den tillverkad av Haitian.

Eric Chanal, vd för Belli SAS säger i ett pressmeddelande att det som fick honom att beställa den kanske största formsprutningsmaskinen i världen, var att han ville ha en maskin för att producera väldigt, väldigt stora delar.

– Syftet är att tillhandahålla extremt stora plastbehållare som vattentankar och lagringstankar för regnvatten för att stödja vattenförsörjningen i Europas regioner med lite nederbörd, säger Chanal.

Formsprutningsmaskinen blev CE-certifierad i september 2023.

Plamako i Anderstorp AB är återförsäljare för Haitian i Sverige och Danmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063