23948sdkhjf

En produkt i tiden: “Jag ser en jättepotential”

I småländska Hyltebruk ligger Woodcomposite Sweden AB, som är en av världens största anläggningar för tillverkning av träfiberkompositer.

Den 1 november 2023 fick företaget en ny ägare då Mikael Arvidsson som sedan tidigare äger Sweden Timber och Hylte Paper, förvärvade bolaget av Stora Enso och bytte namn till Woodcomposite Sweden AB.

– Jag ser en jättepotential i den här verksamheten. Det händer väldigt mycket på det här området och vi är inne i ett stort skifte där allt fler vill välja miljövänliga material, säger han när vi träffar honom en månad efter förvärvet, säger Mikael Arvidsson. 

Träfibern som används kommer från Mikael Arvidssons egna sågverk. Av stockarna tillverkas sågade trävaror som brädor och plankor. Av cellulosafliset tillverkas papper och av resterande träfibrer som annars hade blivit ett spill tillverkas träfiberkompositen.

– Det blir inget spill från träden över huvud taget. Vi använder oss till och med av barken. Den använder vi som bränsle till att göra el, säger Arvidsson.

I Plastforum nummer 1 2024 berättar Mikael Arvidsson om sitt nya företag och vilka framtidstankar han har för verksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064