23948sdkhjf

KB Components expanderar med ännu ett förvärv: “Ett perfekt tillskott”

Kanadensiska Innotech Precision Inc, tillverkare av funktionella och komplexa plastkomponenter för fordons- och industriapplikationer, har förvärvats av KB Components Group. Bolaget omsätter 16 miljoner kanadensiska dollar (130 MSEK) och har cirka 60 medarbetare.

– Detta är det perfekta tillskottet vi har sökt för vår expansion i Nordamerika, säger Stefan Andersson, vd och koncernchef för KB Components.

Innotech blir ett dotterbolag till KB Components Canada.

I ett pressmeddelande skriver KB Components att det nordamerikanska formsprutningsföretaget utmärker sig för sin produktion av funktionella och komplexa plastkomponenter avsedda för fordons- och industriapplikationer. Företaget har toppmoderna elektriska formsprutningsmaskiner med hög automationsgrad. Innotech grundades som en specialavdelning för tillverkning av formverktyg inom Noma Industries. Idag är företaget en stor leverantör till flera OEM:er inom fordons- och industriapplikationer.

KB Components

KB Components driver idag anläggningar över hela världen.

I Sverige har koncernen fabriker i Örkelljunga och Gislaved, i Mexiko finns två anläggningar. Efter förvärvet finns fabriker på två orter även i Kanada, en i USA, en i Kina, en i Slovakien samt en i Litauen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.089