23948sdkhjf

Polykemi lanserar nya material efter nylig ISCC+ certifiering

Polykemi och dotterbolaget Scanfill har certifierats enligt ISCC+. Certifieringen innebär att total spårbarhet i produktion är garanterad samt leverans av biocirkulär massbalanscertifierad plastråvara möjliggörs. 

– Vi måste kunna visa vad vi gör för att minska våra materials klimatavtryck. Det är inte ett önskemål från kunderna längre, det är en förutsättning, säger Jörgen Andersson, miljö- och kvalitetschef på Polykemi Group.

– Rent tekniskt har vi kunnat erbjuda både biobaserade och biocirkulära material tidigare, men med certifikat som anger hur mycket biomaterial vår leverantör använt i sin process, och hur mycket vi sen använt i våra material, kan vi ge kunden ett exakt kvitto på spårbarheten, säger Jörgen Andersson.

Samtidigt med certifieringen lanserar Polykemi två nya material i sin materialfamilj Natucomp. Materialen är två typer av biocirkulära PP-kompound framställda av massbalanserad råvara.

– Skillnaden i materialkvalitet hos våra biocirkulära PP-kompound och konventionella PP-kompound, är ingen alls faktiskt. Skillnaden ligger i andelen använd fossilbaserad råvara som är lägre i de biocirkulära varianterna, vilket ger en lägre klimatpåverkan, säger han.

Certifieringen gäller Polykemi och Scanfill i Ystad, men även dotterbolaget Rondo Plast har påbörjat arbetet med att få samma eller liknande certifiering.

– En certifiering för Rondo skulle innebära att våra kunder kan köpa ett material som är baserad på återvunnen råvara med certifikat som spårar materialet bakåt i produktionskedjan. Certifieringsprocessen är dock mer omfattande och komplex när det kommer till återvunnet och kommer därför i ett andra steg, säger Jörgen Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079