23948sdkhjf

UW-Elast nya förvärv: “Ett spännande område att utveckla”

UW-Elast AB har förvärvat polyuretanföretaget Roflex AB i Karlskoga. Förvärvet genomförs med tillträde 1 januari 2024. Köpet är en inkråmsaffär och inbegriper fabrikslokalen på cirka 2200 kvadratmeter, maskinutrustning samt företagets 18 anställda.

Roflex har en årlig omsättning på cirka 16 miljoner kronor. Det legotillverkar kundunika produkter i polyuretan. Fokus ligger på mindre detaljer med hög precision samt ingjutning av elektronik i polyuretan.

– Vi arbetar med ingjutning av elektronik i polyuretan sedan tidigare, men Roflex arbetar med detta på en helt annan nivå än vad vi gör idag, säger Henrik Jungert, vd för UW-Elast, till Plastforum.

– Ingjutning av elektronik i polyuretan är ett spännande område att utveckla och ett väldigt bra komplement till det vi redan gör, säger han och tillägger att UW-Elast ska se till att få en bra volym på verksamheten med ambition att starta upp en lite större verksamhet kring elektronikingjutning.

I ett pressmeddelande säger Henrik Jungert, affärsområdeschef för Polymera Material inom Garpcokoncernen och vd för UW-Elast att förvärvet är en både är en breddning och ett kapacitettillskott.

Samtliga medarbetare vid Roflex kommer erbjudas fortsatt anställning vid företaget som fortsättningsvis kommer att drivas som en avdelning till UW-Elast.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094