23948sdkhjf

Behållare av biokomposit för farligt avfall

FrostPharma, Mälarplast och Stora Enso har tagit fram en serie behållare för farligt avfall. Att behållarna är tillverkade av biokomposit gör dess koldioxidavtryck betydligt lägre jämfört med en lösning av konventionell plast.

– Jag tror att våra riskavfallsbehållare kommer att ge oss riktigt stora volymer och vara den produkt som kommer vara mest tillväxtdrivande framöver, säger Peter Wall, vd och ägare av Mälarplast, till Plastforum.

Avfallsbehållarna används för att ta hand om farligt avfall som härrör från medicinska, veterinärmedicinska, laboratorie- och tandingrepp och måste förbrännas efter användning för att garantera säkerheten vid omhändertagande, vilket minimerar risken för att någon kommer i kontakt med riskavfallet.

Samma typ av avfallsbehållare används över hela Europa, med harmoniserade säkerhetsstandarder och regler för hantering. Materialet som FrostPharma och Mälarplast valt att använda är en förnybar biokomposit innehållande nordiska träfibrer och biobaserad PP från Stora Enso.

Produktlinjen heter WoodSafe och består av sju behållare i olika storlekar. De är redan i bruk, resultaten är bra och det har tagits emot väl av marknaden, säger Peter Wall.

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078