23948sdkhjf

Megadipp för EMS första nio månaderna 2023

EMS Group som bland annat inrymmer affärsområdena High Performance Polymers och Specialty Chemicals, visar en minskning av försäljningen med drygt två miljarder kronor för årets nio första månader.

 Nettoomsättningen på 1 697 miljoner CHF (motsvarande 21 997 MSEK) var betydligt lägre än för motsvarande nio månader i fjol då nettoomsättningen var 1 871 miljoner CHF (motsvarande 24 252 MSEK).

I ett pressmeddelande skriver koncernen att nya affärer som genererats på alla marknader, inte kunde kompensera för den allmänna återhållsamheten som konsumenter och företag visat, eller effekten av svagare utländska valutor till den schweiziska francen.

Vidare skriver EMS att den ekonomiska miljön försämrats i Europa och att ihållande hög inflation samt högre räntor satt en bestående press på köpkraften, vilket även lett till att många håller tillbaka på sina investeringar.

Det finns vissa tecken på återhämtning på den kinesiska marknaden, men här befinner sig enligt EMS, många små och medelstora företag i en svår ekonomisk situation, som kan ta tid att ta sig ur. I USA rör sig den industriella tillverkningen visserligen i sidled, men den globala fordonsindustrin visar tecken på att åter sakta ner.

I sin prognos för helåret 2023, förväntar sig EMS att nettoomsättningen och rörelseresultatet (EBIT) kommer att vara lägre än föregående år, på grund av den fortsatt svaga globala ekonomin och ogynnsamma valutapåverkan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094