23948sdkhjf

Ett fyrverkeri av innovationer

En nöjd arrangör meddelar att den internationella mässan i Fakuma hade 1636 utställare (10 % fler än senast 2021). Det var med andra ord fullt hus. Under mässans fem dagar besöktes den av 39 343 besökare.

Enligt mässarrangören bjöd utställarna på en mängd innovationer och framförallt presenterades lovande framtidsutsikt när det gäller nedbrytbarhet och återvinning av plast.

44 procent av utställarna kom från Tyskland. 134 företag kom från Italien, 120 från Kina, 79 från Schweiz, 70 från Österrike, 58 från Turkiet och 55 från Frankrike.

En av flera nöjda utställare var Micaela Lorenzi, vd för Green Chemicals. Hon och hennes team ställde ut i Friedrichshafen för första gången i år. Green Chemicals presenterade miljövänliga lösningar för polymerer och deras återvinning och har för avsikt att delta igen nästa år.

Traditionellt har stora formsprutningsmaskiner alltid varit fascinerande blickfångare och genuina publikdragare. Nya produkter inom detta området var system med helelektriska drivenheter, vilket gör maskinerna flexibla och kraftfulla. Många hållbara koncept presenterades också för förpackningar, återvinning av kompound och metallersättningslösningar. Bland annat visades maskiner för rivning och shreddning på mässan, samt moderna kylsystem och energieffektiv form-temperaturregleringsteknik, system för processövervakning och datainsamling och naturligtvis innovationer från industriområdet 3d-utskrivning. Den ökande användningen av förnybara i stället för fossilbaserade råvaror var också ett brett diskussionsämne på mässan.

Nästa gång mässan i Friedrichshafen tar fart, vilket blir den 29:e i ordningen, är den 15 till 19 oktober 2024.

Artikeln är en del av vårt tema om Fakuma 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094