23948sdkhjf

Hållbara TPV-, PBT- och PP-lösningar från Celanese

Teknik- och specialmaterialföretaget Celanese Corporation, med produktionsenhet även i Sverige, introducerade ett flertal hållbara tekniska termoplastlösningar på Fakuma i förra veckan. Materiallösningarna härrör från återvunnet innehåll av olika polymerer.

Celanese har sedan tidigare TPV-kvaliteter (Santoprene) för applikationer inom bilindustrin, konsumentvaror, bygg- och anläggningsindustrin och andra industrier. I de nya ECO-R-lösningarna har PCR införlivats i kompounden. Dessa ger samma kvalitet som standardiserad Santoprene TPV-kvaliteter, men med den extra fördelen att de har ett återvunnet innehåll. Två kvaliteter finns redan tillgängliga med minst cirka 15 procent respektive 25 procent PCR.

Celanex har även lanserat PBT ECO-R, som uppskattningsvis innehåller minst 25 procent PET-PCR. De nya PBT/PET-kompounden gör det möjligt för tillverkare av fordonstillämpningar och konsumentvaror att bibehålla de utmärkta mekaniska egenskaper.

Tecnoprene PP ECO-R innehåller uppskattningsvis minst 30 viktsprocent återvunnet innehåll. De kommer kommersialiseras i Nordamerika och Europa.

I sin monter på Fakuma visade Celanese upp applikationer tillverkade i dessa och andra hållbara kompound.

I Sverige tillverkar Celanese Production Sweden AB plastdispersioner som huvudsakligen används som bindemedel inom färg, lim, papper och textilindustrier.

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079