23948sdkhjf

Mälarplast och August Lundh får belgisk syster

Den svenska företagsgruppen Wallent AB som ägs av Peter Wall med familj, har förvärvat lite drygt 50 procent av belgiska Roltex. Till Plastforum säger Wall att detta är en transaktion som kommer ske i flera steg och som troligtvis om några år kommer innebära att 100 procent av bolaget då ägs av Wallent AB. 

Efter förvärvet kommer Mälarplast:s systerföretag August Lundh och Roltex att bilda en underkoncern till Wallent AB. Maarten Munhoz från Torshälla har utsetts till vd för den nybildade gruppen.

– Underkoncernen kommer nog att anta namnet Roltex då det har en större namnkännedom ute i Europa Namnet August Lundh kommer med tiden att försvinna, även om själva bolagsnamnet August Lundh kommer finnas kvar fast byta namn till Roltex Nordic, säger Peter Wall till Plastforum.  

August Lundh från Sverige och Roltex från Belgien är inte nya för varandra. De har haft ett nära samarbete de senaste sex åren.

Ägaren till August Lundh, Peter Wall, blir således även storägare i Roltex. Wall blir även styrelseordförande i båda bolagen. I ett pressmeddelande skriver Peter Wall att han har en stark vision om verksamheten samt en bred kunskap inom produktion från sitt företag Mälarplast AB.

– Tillsammans kommer båda August Lundh och Roltex att trycka lite mer på gaspedalen vad det gäller försäljningen, vilket säkerligen även kommer driva upp försäljningen på de produkter som Mälarplast tillverkar idag, säger Peter Wall.

Idag har Roltex delar av sin plastproduktion utlagd hos underleverantörer i bland annat Finland och Belgien. Peter Walls förhoppning är att Mälarplast framledes kanske kan ta över någon av dessa produkter. 

Roltex tidigare vd och ägare, Karl Huylebroeck, tar i och med försäljningen, ett steg tillbaka. Han kommer att fortsätta att investera sin tid i FoU och affärsutveckling som ambassadör för företaget.
Belgiska Roltex är en stark aktör och tillverkare av serveringsbrickor. August Lundh är leverantör av hållbara plastprodukter där merparten av utbudet tillverkas av systerbolaget Mälarplast i Eskilstuna.Idag har

I företagsgruppen Wallent AB ingår vid sidan av Mälarplast, August Lundh och Roltex även PolymerDon och Hejargatan Fastigheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095