23948sdkhjf

Efter 18 års väntan erkändes Morettos patent till slut

Det europeiska patentverket, IEP, har efter 18 år definitivt bekräftat det unika och exklusiva med Morettos Dry Air-minitorkteknologi. Systemet patenterades redan 2005, men ifrågasattes då av två konkurrenter.

Med mer än 15 000 sålda enheter är Moretto's Dry Air minitorkare, enligt företaget, "en av de lösningar som uppskattas mest av kunder runt om i världen, tack vare dess höga prestanda, produktens kompakthet och en design som studerats in i minsta detalj.”

På grund av sina kompakta dimensioner kan minitorkarna Dry Air installeras direkt på maskinen för bearbetning av tekniska polymerer. Serien omfattar tre produktlinjer med totalt 15 modeller.

Seriens torkar har dubbla självregenererande torn baserad på zeolitisk teknologi. De arbetar med tryckluft och tillåter reglering av luftflödet som skickas till behållaren. I D TX-versionen kan operatören reglera maskinen autonomt beroende på vilken typ av polymer som ska bearbetas och vilken produktion som krävs. Maskinen övervakar temperaturen på luften som kommer in och lämnar behållaren.

I XD TX-serien är luftflödesjustering automatisk. Genom att helt enkelt definiera två parametrar, typ av polymer och timflöde, hanterar torken automatiskt, på ett självanpassande sätt, det luftflöde som krävs för att behandla materialet med betydande energieffektivitet.

Minitorkfamiljens Rolls-Royce är XD XM. Den är dedikerad till medicinska och optiska applikationer. I den versionen utvecklas OTX (Original Thermal eXchanger)-magasinet och blir transparent, med hjälp av Pyrex för att visa innehållet, vilket placerar det i toppen av sortimentet när det gäller funktioner och prestanda. Antistressystemet förhindrar att polymeren torkar ut för mycket och är en standardfunktion i sortimentet. 

I Sverige representeras Moretto av Quiptec.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125