23948sdkhjf

Ultralätta skidor förstärkta med grafen

Med hjälp av en grafentillsats har amerikanska Folsom Custom Skis utvecklat och optimerat materialsammansättningen i sina turskidor av kolfiberkomposit till högre prestanda och lägre vikt.

Intresset för användningen av grafentillsatser har vuxit för många sammansatta applikationer och slutmarknader, men hinder för en utbredd användning fortsätter att existera, som standardisering och verifiering av tillgängliga grafenmaterial, såväl som de design- och bearbetningsutmaningar som följer med att införliva en ny tillsats i alla befintliga produkter och processer.

Folsom Custom Skis har valt att använda en tillsats av grafen i sin senaste serie av ultralätta turskidor i kolfiberkomposit. Folsoms huvudsakliga verksamhet är att designa, konstruera och bygga skräddarsydda skidor, för att passa kundens behov, stil och fysiska egenskaper.

Grafentillsatsen som Folsom började testa 2020 kommer från Mito Material Solution, USA, en leverantör av hybridmaterial samt den funktionaliserade grafentillsatsen E-GO (epoxiderad grafenoxid), vilken kombinerar grafen med en polyedrisk oligomer silsesquioxan (POSS) polymer.

E-GO-produktlinjen har utvecklats specifikt för att förbättra brottsegheten och för att minska delaminering i epoxi-baserade kompositprodukter.

Den epoxiderade grafenoxiden är tillgänglig som en pulvertillsats för flytande hartser eller som en spray för prepregs. Det är utformat som ett hybridmaterial specifikt så att det är kemiskt kompatibelt med epoxihartssystemet och interagerar med fibern på en blodplättsmorfologisk nivå.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079