23948sdkhjf

Första massbalanserade plastadditivet från BASF

Basf har lanserat sitt första massbalanserade plastadditiv. Först ut är varumärkena Irganox 1010 BMBcert och Irganox 1076 FD BMBcert. Båda är massbalanscertifierade av TÜV Nord, enligt ISCC plus. Lösningarna stödjer användningen av förnybar råvara för att ersätta fossil dito.

I början av värdekedjan ersätts fossilbaserad råvara med motsvarande ISCC-certifierad biobaserad råvara, vars mängd tillskrivs produkten enligt en massbalansansats. Genom tilldelningen av dessa hållbart framställda förnybara råvaror reduceras produktens koldioxidavtryck från vagga till grav med upp till 60 procent, jämfört med det globala genomsnittliga koldioxidavtrycket för konventionella kvaliteter.

De massbalanserade tillsatserna är drop-in ersättare för Irganox 1010 och Irganox 1076. De nya BMBcert-erbjudanden är identiska med de konventionella kvaliteterna i prestanda, kvalitet och ur regulatoriska aspekter. Som ett resultat därav behöver kunderna inte omkvalificera de nya tillsatserna eller omformulera sina produkter.

De massbalanserade tillsatserna Irganox 1010 BMBcert och Irganox 1076 FD BMBcert kommer initialt att produceras vid Basf:s anläggning i Kaisten, Schweiz, med ytterligare tillgänglighet av Irganox 1010 FF BMBcert och Irganox 1076 FD BMBcert från McIntosh, USA i början av 2024.

BMBcert-tillsatserna kommer vara en del av Basf:s portfölj Valeras.

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109