23948sdkhjf

Adnoc i förvärvssamtal med Covestro

Covestro AG:s styrelse har inlett en öppen diskussion med Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc), för en eventuell köp- och försäljningsoperation.

Uttalandet kring diskussionerna offentliggjordes den 8 september. Om samtalen parterna emellan, kommer att leda en överenskommelse i någon riktning, uttalas inte.

I ett uttalande i ärendet säger Markus Steilemann, vd för Covestro, följande:

– Adnocs intresse för vårt företag understryker vår starka position som en av världens ledande tillverkare av högkvalitativa polymermaterial och som ledare i omställningen mot en cirkulär ekonomi. Utöver den nuvarande motvinden i vår bransch är vi optimalt positionerade för att låsa upp betydande långsiktiga värden i mycket attraktiva branscher som stöds av starka sekulära tillväxttrender. Oavsett diskussionerna med Adnoc kommer vi att förbli fullt fokuserade på att genomföra vår "Sustainable Future"-strategi för att realisera vår fulla potential och ytterligare driva omvandlingen mot den cirkulära ekonomin.

Covestro förklarar vidare i sitt uttalande att varje avtal kommer att kräva, förutom ömsesidigt samtycke om parametrarna för den kommersiella och juridiska transaktionen, godkännande av parternas respektive styrelser och godkännande av de behöriga myndigheterna.

I dagsläget avser Covestro inte att kommentera ärendet ytterligare såvida inte omständigheterna eller händelserna ändras och Covestro blir skyldig att offentliggöra all kommunikation för att följa tillämpliga regler för offentliggörande.

Covestro AG

Covestro AG grundades 2003 som en delkoncern i Bayer AG.

Företaget tillverkar och utvecklar bland annat råmaterial, vilka används i rigida och flexibla skumprodukter samt polykarbonat, som används i olika typer av beläggningar, lim och filmer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078