23948sdkhjf

Redo för morgondagens krav på återvinningsbaserade lösningar

Tyska Mocom, lyfter fram genomskinliga kompound baserade på mekaniskt återvunnen polykarbonat, i sin monter (B4-4206) på mässan Fakuma. 

Kompounden innehåller såväl PCR som PIR och ingår i de nya portföljerna Alcom LD ECO (Ljusdiffusion) och Alcom LG ECO (Ljusledare). Produkterna produceras i Europa och är redan idag tillgängliga globalt. Kompounden i de båda portföljerna innehåller materialströmmar som är noggrant utvalda, sammansatta och försedda med exakt utvalda tillsatser.

Som brukligt med kompound baserade på jungfruliga material, är de fotometriska egenskaperna individuellt anpassade och specificerade för de nya ECO-kvaliteterna. Dessa innehåller upp till 100 procent återvunnen polymer.

– Nya regelverk inom fordonssektorn kommer i allt högre grad att kräva återvinningsbaserade lösningar i framtiden, även i applikationer där det inte skulle förväntas. För att möta dessa behov i ett tidigt skede och stödja våra kunder idag i applikationer för morgondagens inomhus- och utomhusbelysningsprojekt, utökar vi nu vår hållbara portfölj i förväg med Alcom LD ECO och Alcom LG ECO, säger Kurt Maschke, chef för marknadsavdelningen Automotive, globalt inom Mocom.

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079