23948sdkhjf

Doseringsmaskin med IoT-anslutning är här

Henneckes nya mjukvara Foamatic använder digitaliseringens möjligheter att koppla ihop nästa generations högtrycksdoseringsmaskiner med Internet of Things (IoT) för att optimera produktionsprocesserna. 

Under namnet Foamatic-IoT erbjuder Hennecke användarna ett alternativ för att öka effektiviteten och sänka kostnaderna. IoT säkerställer den intelligenta kopplingen mellan människa, maskin och industriella processer genom att samla in produktions- och processrelaterad data som sparas och analyseras.

För att möta nuvarande krav och göra maskinstyrningen framtidssäker har Hennecke därför, helt omutvecklat styrmjukvaran Foamatic för nästa generations doseringsmaskiner. Mjukvaran består av ett användargränssnitt (HMI) och en programmerbar logisk styrenhet (PLC). Hård- och mjukvaru-IoT-integrationen för information och utvärdering av relevant maskindata för funktionsutbudet hos Foamatic-IoT är redan integrerad som standard i utvalda doseringsmaskiner.

Doseringsmaskinen kan antingen styras via den integrerade 12-tumsskärmen, eller kopplas samman med andra enheter via WLAN. Den kan också styras med en smarttelefon eller surfplatta, eller så kan data visualiseras på en stor bildskärm med nätverksanslutning.

För kunder som redan idag använder Henneckes högtrycksmaskiner Highline MK2 eller Topline MK2, vilka är förberedda för användning av Foamatic-IoT, har Hennecke ett specialerbjudande inför marknadslanseringen av den nya IoT-världen. Under en period av sex månader kan kunderna själva testa IoT-erbjudandet helt kostnadsfritt och få obegränsad tillgång till alla för närvarande tillgängliga IoT-funktioner.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Läs mer om: PUR
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094