23948sdkhjf

Experterna om robotteknikens framfart

En undersökning från Protolabs visar att en tredjedel av experterna inom robotteknikbranschen tycker att soft robotics och leveranskedjan är det som mest kommer att påverka robotteknikens utveckling de kommande åren.

Rapporten "2023 Robotics Manufacturing Status Report" visar också att en fjärdedel av de svarande anser att leveranskedjan för nya material är det största hindret för utveckling.

I rapporten har framträdande aktörer inom robotområdet svarat, vilket ger en bild av var branschen befinner sig just nu och framtida trender vad gäller hårdvara, material och innovation av robotar.

Det framgår också att övergången till industri 4.0 leder till ökad användning av robotbaserad tillverkning. Framåt kommer ny robotteknik, både hård- och mjukvara, finnas för att lösa uppgifter i obevakade och farliga miljöer.

Så kallad mjuk robotteknik, som till exempel griparmar, gör att robotar kan utföra mer logiska uppgifter. Detta tror man är ett område som kommer starkt och förväntas få en tillväxt på 35,1 procent mellan 2022 och 2027.

– Robottekniken är på väg in i nya områden där den kan ge stora fördelar för organisationen. Mjuka griparmar kommer till exempel att öka automatiseringen inom logistik och jordbrukssektorerna. Snabba och praktiska produktutvecklings-iterationer oavsett material och tillverkningsmetod är helt avgörande för att kunna hålla nere kostnaderna och därmed öka tillgängligheten för applikationerna och göra dem finansiellt möjliga. Användningen av nya material är också helt avgörande för utvecklingen och det är därför industriexperter lägger så stort fokus på leveranskedjorna, säger Per Sjöberg, värd för YouTube-programmet Robots in Depth, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094