23948sdkhjf

Dags för Nexam att börja tjäna pengar

Tillverkaren av specialadditiver, Nexam Chemical, har genomfört en strategisk översyn av sin verksamhet, som del av förändringar i ledningen tidigare i år.

Ett besparingsprogram står nu för dörren med koppling till en ny, skarpare kommersiell strategi. Som en utökning av det besparingsprogram som Nexam Chemical meddelade i början av året och som bestod av fem MSEK, ska ytterligare åtta MSEK nu tillföras i årliga besparingar. Full årlig effekt kring de båda besparingsprogrammen förväntas ske i början av 2024. 

Besparingsprogrammen spänner över alla delar av verksamheten, med specifikt fokus på neddragning av overheadkostnader för personal, externa tjänster och konsulter, samt utökad extern finansiering av forskning och utveckling samt tekniska produktrationaliseringar.

– Nexam Chemical har en solid underliggande verksamhet, med en betydande andel återkommande försäljning till stora industriella kunder och en unik potential att fundamentalt förändra framtiden för den globala plastindustrin genom en portfölj av – i hög grad patenterade – additiv, säger Ronnie Törnqvist, vd för Nexam Chemical, i ett pressmeddelande.

Framledes ska Nexam utnyttja kraften i sina förmågor och teknologier för att driva marknaden tillsammans med samtliga globala nyckelspelare inom PET-skum. Vidare ska företaget utveckla sin marknadsnärvaro inom marknaden för additiver i Skandinavien och Östeuropa, med särskilt fokus på förpackningslösningar för återvunna plaster, samt bibehålla och stötta sin position inom den stadigt växande och högst specialiserade marknaden för högtemperaturplaster och kompositer. 

Vidare ska Nexam utveckla marknaden baserat på uppgradering av återvunna plaster genom en kombination av Nexams koncept ”Reactive Recycling”, en växande global kundportfölj, det genomgående höga intresset för våra lösningar, patenterade teknologier och breda kunskap att applicera på de största volymerna inom plastmaterial, skriver företaget i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14