23948sdkhjf

Verktygsfirman Be-Må uppköpt av Nolato

Nolato AB har förvärvat Verktygsfirman Be-Må AB som sattes i konkurs i juni tidigare i år. Nystart för bolaget som bytt namn till Be-Må Molds, är den 7 augusti 2023. 

Nolato har tillsatt Johan Barkentin som vd för bolaget. Johan är sedan 2022 även vd för Nolato MediTor i Torekov.

Be-Må Molds AB kommer att vara ett fristående bolag inom Nolatokoncernen och i likhet med idag, serva befintliga och nya kunder. All personal (nio anställda) samt bolagets tidigare ägare Camilla och Ulf Mårtensson, har nyanställts i det nya Nolatobolaget.

– Be-Må är väldigt starka på tillverkning av formverktyg för formsprutning av exempelvis silikongummi. Nolato i form av såväl Meditor som Meditech, är sedan tidigare stora kunder till verktygsfirman. När vi såg att bolaget gått i konkurs kom vi fram till att detta inte skulle bli bra för oss då vi har samarbetat i närmare 30 år. På den vägen är det, säger Johan Barkentin, till Plastforum.

Läs om konkursen:

Med Be-Må kommer Nolatokoncernen att ha verktygstillverkande företag inom koncernen i Sverige såväl som i USA, Kina och på Irland.

– Med Be-Må inom koncernen kommer vi i ett än tidigt skede än idag exempelvis kunna hjälpa våra kunder att även tillverka provverktyg, säger Johan Barkentin.

Förvärvssumman har inte offentliggjorts.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065