23948sdkhjf

Innovativ kraft och cirkulära lösningar

Förväntningarna är i vanlig ordning stor när den internationella mötesplatsen Fakuma står för dörren. När mässan för 28e gången tar fart utlovas såväl industriella höjdpunkter som nyheter kring cirkulär ekonomi.

Mässarrangören P. E. Schall GmbH & Co. KG utlovar puls, information om nya lösningar och avancerad teknik på mässan som i år arrangeras den 17e till 21 oktober i Friedrichshafen, Tyskland. Senast den arrangerades, 2021, var fler än 1900 utställare på plats för att den lyfta fram nyheter inom formsprutning- och extruderingsteknik samt varmformning. Stor uppmärksamhet riktades då som nu även på den digitala transformationen inom plastbearbetningsindustrin, liksom övergången från en linjär till en cirkulär ekonomi.

Enligt arrangören fungerar mässan även som en teknik- och industribarometer som sätter nya riktmärken för prestanda inom områdena extruderingsteknik, varmformning och additiv tillverkning, samt för cirkulär ekonomi. Ungefär 40 procent av utställarna kommer i vanlig ordning från länder utanför Tyskland. Från våra nordiska länder är endast nio företag på plats med egen monter. Sex av dessa kommer från Sverige.

Besökarna kan vänta sig puls, information om nya lösningar och avancerad teknik. Bettina Schall, vd för mässarrangören P. E. Schall.

– Som ett återvinningsbart material är plast en oumbärlig beståndsdel i vardagen, såväl i den privata sfären som för företag och teknik. Samtidigt utgör plast en utmaning när det gäller konsumtion och återanvändning av naturresurser. Många av årets utställare kommer ta upp dess ämnen, säger Annemarie Schur, Fakumas projektledare på mässan och promotor för P.E. Schall.

Hon uppger att utställarna kommer att bjuda på avancerade maskiner för produktion och återanvändning av plast, optimerade processer för produktion och bearbetning, förbättrade material, nydesignade produkter och framtidsinriktade affärsmodeller.

– En fungerande cirkulär ekonomi, intensifierad hushållning av resurser, förbättrad miljökompatibilitet och genuin hållbarhet är andra viktiga ämnen på Fakuma, uppger projektledaren.

Bettina Schall, vd för mässarrangören P. E. Schall, säger att Fakumas praxisorienterade mässformat i en familjär arbetsmiljö är en lämplig miljö för tekniska diskussioner, objektiva förtydliganden och demonstration av implementerbara lösningar för en cirkulär ekonomi.

– Hög internationalism, kvaliteten på expertdiskussionerna och evenemangets konkreta och praktiska relevans gör att framtidsinriktade lösningar kan förväntas för de uppgifter som industrisektorn står inför. Expertpresentationerna i världsklass utlovar även viktig drivkraft för de relevanta ämnena plast, cirkulär ekonomi, effektivitet och hållbarhet, säger Schall.

Artikeln är en del av vårt tema om Fakuma 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079