23948sdkhjf

Svensk svarv gör premiär på EMO

Tillsammans med sina kunder har SMT tagit fram en ny CNC-svarv som premiärvisas på EMO Hannover.

På EMO gör SMT världspremiär med sin nya SwedTurn X serie. Maskinen som ska representera den nya serien är modellen SwedTurn X ST300. 

Maskinen har en skandinavisk design där fokus har legat på att förenkla underhållet och tillgänglighet för operatören. SMT ST300 har designats med dörrar som öppnas hela vägen från golv till tak som ger förbättrad tillgänglighet och ergonomi för operatören samt enkel hantering av arbetsstycken både ovanifrån och framifrån. Kontrollpanelen är även utvecklad för att ge operatören större kontroll och överblick över produktionen. Maskinen är installerade med Sinumerik ONE, en digital tvilling, som gör det möjligt att optimera maskinens produktionsprocesser. 

– Vi ser en stor potential med SwedTurn X konceptet. Det är en maskin som våra kunder litar på. Genom  att återigen ta plats på en internationell marknads- och försäljningsplattform som EMO, har vi möjlighet att bjuda in både svenska och internationella kunder. Det är inte många som är glada över den svaga kronan men i läget som vi befinner oss i, kan vi vara en kvalitetsleverantör med en fördel mot andra konkurrenter i Europa även om vi givetvis påverkas av eurons utveckling, säger SMTs vd Victor Backman.

SMT kommer även att visa upp fräsmaskinerna SMT SwedMill 330 & SMT SwedMill 360 i monter A64, hall 13.

Läs mer om: EMO
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125