23948sdkhjf

Grepp med energibesparande funktionalitet

Gimatic Srl har under de senaste åren bedrivit ett målinriktat arbete med att skapa produkter som kan spara energi, för en allt mer effektiv industri. Företagets elektriska gripklor är mestadels plug&play. Detta gör att de kan behålla detaljen även i händelse av strömavbrott.

Greppklornas smarta styrsystem skapar för övrigt ett planerat, kort strömavbrott när griparen har greppat arbetsstycket, vilket sparar energi.

En av griparna som visas i företagets monter (A7-7204) är EQC20 Electric Quick Changer. Den elektriska snabbväxlarfamiljen EQC är tillgänglig för applikationer med automatiskt byte av greppelement.

Systemet består av en aktiv del och en passiv mekanisk verktygsplatta. Den aktiva delen är vanligtvis ansluten till en robots handled medan en eller flera flänsar är anslutna till de utbytbara greppelementen.

En annan produkt med energibesparande funktionalitet är vakuumpumpen EJ-XPRO. Med dess funktion är det möjligt att spara upp till 95 procent av tryckluften vid varje cykel samt att de optimala vakuumtröskelnivåerna identifieras automatiskt, vid varje cykel oavsett materialtyp.

Artikeln är en del av vårt tema om Fakuma 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078