23948sdkhjf

Tupperware genomgår skuldsanering

Hoppet om överlevnad har tänts såväl hos företagets anställda som dess kunder.

Hemproduktskedjan Tupperware, känd för sina matbehållare av plast och hemförsäljningspartyn, har tillkännagivit att det har slutfört ett avtal med sina långivare för att omstrukturera sina befintliga skuldförbindelser, och förbättra företagets övergripande finansiella ställning genom att ändra vissa kreditförpliktelser och förlänga löptiden för vissa skuldfaciliteter för att möjliggöra det.

Avtalet är en omfattande omstrukturering och omfördelning av bolagets skulder och föreskriver bland annat en minskning/omfördelning av cirka 150 miljoner dollar i kontantränta och avgifter.

Läs även artikeln om Tupperware:s hot om konkurs

Den tidigare angivna löptiden för att betala cirka 348 miljoner USD i kapitalbelopp och omfördelade räntor och avgifter kommer flyttas fram till räkenskapsåret 2027.

Minskningen av amorteringar som måste betalas till och med räkenskapsåret 2025 med cirka 55 miljoner USD, och en omedelbar tillgång till revolverande lånekapacitet på cirka 21 miljoner USD har fastslagits.

– Jag är övertygad om att det här avtalet ger oss den finansiella flexibiliteten att fortsätta att genomföra våra kortsiktiga vändningsinsatser såväl som vår långsiktiga strategi att skapa ett globalt konsumentvarumärke i alla kanaler. Vi är fast beslutna att göra ständiga framsteg för att förbättra likviditet och stärka vår kapitalstruktur. Vi uppskattar stödet från våra långivare, som delar vår strategi, när vi går framåt, säger Mariela Matute, finanschef på Tupperware Brands Corporation. 

Källa: prnewswire.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094