23948sdkhjf

Efterföljaren till lilla XS är här

BOY XS E är efterföljaren till den BOY XS, som lanserades 2009 av Dr. BOY GmbH. Den största skillnaden mellan de båda är servomotorns pumpdrift. Det effektiva drivkonceptet i E-serien från BOY täcker alltså hela dess låskraftsområde från 10 ton till maximalt 125 ton.

– Förutom de energifördelar som drivtekniken i E-serien ger, får servodriften i nya BOY XS E också poäng med sin höga dynamik och en extremt mjuk gång, uppger företagets teknikchef Martin Kaiser.

Enligt hans uttalanden erbjuder den modifierade formsprutningsmaskinen en mer ergonomisk och servicevänlig design samt en förbättrad tillgänglighet. Bland annat har en utdragbar låda integrerats i framsidan av maskinens ram för service och rengöring.

BOY XS E finns tillgänglig med två olika konfigurationer för låsplattan; i standardutförandet för konventionella formstorlekar upp till 160 mm (diagonalt upp till 205 mm fritt utrymme mellan dragstängerna) samt med en speciell 75x75 mm formhållare för mikroformar. En annan fördel när det gäller applikationsteknik är den 25 mm höjdjusterbara insprutningsenheten, som möjliggör decentraliserad insprutning.

Utrustningen kompletteras med ett kylvattendistributionssystem med digital flödesmätning, som kommer att erbjudas som standard för tillverkarens alla formsprutningsmaskiner i framtiden. Det egenutvecklade kylvattendistributionssystemet kan som tillval utökas och utrustas med en temperaturregistrering. Som tillval kan en uttagsfördelning (trippel) integreras. Dr. BOY har monter A7-7101.

Artikeln är en del av vårt tema om Fakuma 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063