23948sdkhjf

Kompakt och effektiv formlösning

Varmkanalspecialisten Oerlikon HRSflow har utvecklat en kompakt “stack mould” för tunnväggiga förpackningsapplikationer. Verktyget är designat för höga fyllningstryck och utrustat med munstycke från den nya Xd-serien.

Den patentsökta lösningen, snart tillgänglig på marknaden, möjliggör snabba insprutnings- och cykeltider. Montering och underhåll har förenklats mycket effektivt tack vare en plug-and-play-lösning, vilken undviker långa och kostsamma stillestånd. Systemet, vilket även kan användas i mindre formsprutningsmaskiner, fungerar med formplattor på maximalt 220 mm i tjocklek och ett minsta avstånd på 260 mm från dysa till dysa i ett koaxialmunstycke.

Ett demoverktyg utrustat med den nya teknologin finns tillgängligt i Oerlikon HRSflow monter (A1-1215) samt i företagets Testlab. I testlaboratoriet kan kunder köra produktförsök med olika polymerer. I verktyget är det även möjligt att bearbeta PCR-råvara och annan hållbar kompound.

Testlabbet är utrustat med sex formsprutningsmaskiner (från 50 till 1000 ton) för att ge kunderna möjligheten att definiera den bästa varmkanalkonfigurationen för dess applikationer.

Demoverktyget har designats för att producera en 210 ml engångskopp i återvunnen PP med en vikt på 6,3 gram och en tjocklek på 0,3 mm. Mosaikramen på koppens väggarna - patenterad av Collomb – bidrar till en robust struktur trots detaljens viktminskning. Den nya Xd-munstycksserien säkerställer en stabil insprutningsprocess och maximal produktivitet till en lägre kostnad per enhet.

Artikeln är en del av vårt tema om Fakuma 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078