23948sdkhjf

Starkt fokus på digitalisering och hållbarhet

Den tyska leverantören av formsprutningsmaskiner, Arburg GmbH, kommer bland annat att visa upp den nya hybrid allroundmaskinen 520H i sin monter (A3-3101).

Formsprutningsmaskinen, med låskraft på 150 ton, uppges bland annat kännetecknas av dess låga energiförbrukning. Styrsystemet Gestica hjälper till med en rad smarta funktioner som automatiserar processen. Maskinen kommer vara utrustad med ett 1+1+1 verktyg.

Under våren har Arburg även introducerat hybridmaskinen 470H som innehåller ny teknik. 520H är storebror till denna. Efter mässan uppges denna och ytterligare en större maskin att nå marknaden.

I sin monter kommer Arburg att ha nio maskiner på plats. Maskintillverkaren kommer att ha flera livedemonstrationer med fokus på hållbarhet, digitalisering, automatisering och 3D-utskrift. Ett antal olika robotalternativ för att ta bort överflödig plast från processen kommer också visas. Bland annat är Arburgs Allrounder Golden Electric 470E på plats, bestyckad med en sexaxlig robot från Yaskawa. I maskinen produceras leksaksdelfiner av PCR. I en annan, Allrounder 375 V, översprutas ett kit av cykelverktyg med PIR-baserad glasfiberförstärkt PA 66/6.

Verktygslådor, motsvarande de som producerades på K 2022, kommer att produceras med Leonhard Kurz rekompounderade material (PIR) från återvunnen PET-film. Vidare används ett ISCC massbalanserat material från Covestro för att producera ett nyckelfärdigt system i en Allrounder 920H med låstryck på 560 ton.

Det tyska företaget kommer att demonstrera tvåkomponents formsprutning på en Allrounder More 1600 utrustad med två eldrivna insprutningsenheter. Här produceras en behållare av PBT och LSR.

I en helelektrisk Allrounder 720A, en ultimat maskin för tillverkning av förpackningar med IML, produceras runda muggar med en väggtjocklek på endast 0.37 millimeter med hjälp av injektionskompressionssprutning.

En rad automationslösningar, från enkla linjärlösningar med en Multilift robot till mer komplexa lösningar med sexaxliga robotar från Yaskawa och Kuka, demonstreras också.

På plats finns även 3D-skrivaren Freeformer 750-3X, som är en högtemperatur-additiv skrivare, och tillika Arburgs senaste modell. I denna kommer detaljer att produceras av PEI (Ultem). I samma hörn av montern kommer även en innovatiQ LiQ-printer för utskrift med LSR, visas.

Arburg kommer, vid sidan av de maskiner som demonstreras i den egna montern, även att vara representerad med sin maskinteknik i tio andra partnermontrar.

Artikeln är en del av vårt tema om Fakuma 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079