23948sdkhjf

Thevinyl verifierat mot ISO26000

Den svenska PVC-kompounderaren Thevinyl AB har stolt verifierat sitt hållbarhetsarbete enligt ISO26000.

– Vi har under en längre tid jobbat mot att utveckla mer hållbara material. 2020 tog vi ett strategiskt beslut att ta ett helhetsgrepp om hållbarhetsarbetet och börja jobba mer systematiskt, säger Tobias Lind, vd på Thevinyl, i ett pressmeddelande.

Thevinyl tillverkar PVC-kompound som kan skräddarsys för olika applikationer. De arbetar med såväl ett standardsortiment för olika tillämpningar som med skräddarsydda lösningar utifrån kundens unika behov och önskemål.

– Genom att verifiera vårt hållbarhetsarbete visar vi att hållbarhet är en integrerad del i vår verksamhet. Vår vision är att ligga i framkant inom vår bransch och hjälpa våra kunder att utveckla hållbara produkter med banbrytande materiallösningar för en hållbar framtid, säger Tobias Lind.

ISO26000 är en internationell hållbarhetsstandard som fokuserar på organisationers samhällsansvar; social-, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Då ISO26000 inte är en kravstandard utan en guidande standard så innebär det att man inte kan certifiera sig mot standarden. I stället kan man verifiera egendeklarationen som är kopplad till standarden, i vilken även de globala hållbarhetsmålen ingår.

Verifieringen har utfärdats av Veryfy Agency som är ackrediterade av Swedac. Eva Vatvi, vd och beslutsfattare för Veryfy Agency, säger att fördelen med en verifiering, till skillnad från en certifiering, är att företaget kan belysa sina unika styrkor och hållbarhetsarbete, i stället för att enbart fokusera på överrensstämmelse med standarder.

Thevinyl AB

Thevinyl AB grundades 1971.

Bolaget är privatägt och har 15 anställda.

Läs mer om: PVC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078